A Travellerspoint blog

Morgentur i Jaipur

Jakten på soloppgangen.. gjennom slummen i Jaipur

sunny 20 °C

Dag 6 - Morgentur og Apetempel i Jaipur
P2071675.jpg
Dagen starter brått, vi står opp kl 545 for å være med hotelleieren på morgentrim kl 615.
Vi var 6 hotelgjester som var med, 2 fra kina og resten var fra vår gjeng på hotellet.
Det var Karoline, Nadine, Iselin og meg som var med på denne turen.
Der skal vi rekke opp til soloppgangen, etter en litt heseblesende tur oppover så blir vi stående på toppen og vente på soloppgangen. Etter en liten stund så kommer den, men pga mye skyer så kommer den lite til syne. "Is that it?" sa en veldig skuffet Iselin når hotelleieren ville gå ned igjen. På veien ned igjen får vi se en del forskjellige ting, vi får se soloppgangen "flere" ganger da den store røde kulen kom litt lengre opp over skylaget og viste seg igjen på samme måte to ganger. Vi fikk også se en skole som hadde morgen bønn på toppen av en skole, lengre nede i gaten kommer flere barn løpende og skulle hilse på oss på vei til skolen.
P2071690.jpg
I Jaipur så er det anderledes enn i New Delhi, det er veldig så mennesker som forlanger at penger for bilder du tar, her forlanger de heller at du skal ta bilde og så at de får se :) Så det er har blitt noen fine bilder på Iselin og mitt kamera idag da vi gikk gjennom slumen. Det som også var litt fint med morgenturen var at det ikke var så mye traffikk eller folk ute.
Markedene var stengt og folk sov stortsett. Men på veien hjem var folk begynt å trekke til markedene for å åpne.

En situasjon som eg syns var litt artig i dag var at når vi holdt på å passere en buss,
så kom det en kar ut, med kofferter i begge armene og ser rundt seg litt som at han
ikke helt skjønte hvor han var.. plutselig så ser han rett på meg og sier "Hello, how are you?"
Før eg får reagert er mannen allerede travet forbi meg og på vei vekk..
Folk er veldig slik at de kommer og vil hilse på deg eller snakke med deg, som du er sjenert så blir du kurrert her nede.

Etter morgenturen var vi tilbake til hotellet kl 0830, og da hadde vi vært på tur i ca 2 timer.
Da var det tid for frokost og det kostet 130 Rupi for å spise alt du ville i en liten buffe.. ikke så alt for stort utvalg.. men du blir nå mett før eller siden. Dagens frokost var 6 toster med forskjellige syltetøy og honning på, litt indisk bananmelkdrikkeligenende, egg, speilegg og Indisk chai-te vedsiden.

Etter frokost drar vi nesten hele gjengen, Nadine og Karoline ville sove på hotellet,
samlet på tur rundt i Jaipur, da preset vi oss 4 og 4 i en tuk-tuk,
normalt sett ikke plass til mer en 3, og dro på rundttur i Jaipur.

Eg satte i tuk-tuk sammen med Marin, Sean og Kat og vi hadde Gopie som var flink i engelsk som sjofør for dagen.
Vi raste rundt og han fortalte om sine 6 kjærester, og eneste hviledagen var søndag, pluss at godeste Gopie ble forelsket i
Kat, han ville så gjerne at de skulle ut på en date på kvelden.. så han sa at skulle møte henne kl 21 utenfor hotellet så
skulle han ta henne med på en 2 timers tur rundt i byén. Vi andre tuller med det og sier han vil gifte seg med henne
og sier det til Gopie, da spør han om vi skal kjøre rett til et bryllyup for å at de skal gite seg.
Han var hysterisk morsom, men det var litt vanskelig å skjønne når han spøkte og ikke :)
P2071696.jpg
Føste stoppet vårt var et besøk til Amber fort, som er et gigantisk fort,
der kunne vi ta å ri på elefanter på veien opp til fortet. Dette valgte Iselin og meg å gjøre.
Det var et kjempestort fort, men det var bare synd at alt ikke var åpent for det var kjempe fint,
hadde masse rom og det var akkurat som en labberint.
Deretter fikk vi sett noe som de heter Water palace, det er en sommerpallas som kongen brukte, det var ganske stilig og se det plassert midt ute på vannet.. flott palass vi stoppet for å ta bilder av. Deretter gikk turen til Monkey Temple, det var vel det kuleste.. Der ble vi angrepet av unger, vi blir generelt angrepet av slegere på alle monumenter som vil selge deg enten dukker eller et eller annet, disse ville selge oss nøtter og mat som vi kunne gi til apene.
Vi kjøpte noe og tok det med oss oppover på veien til apetempelet.
Påveien oppover ble en del lokale gutter hengende på og fortalte villig om alt mulig rart, men på vei ned viste deg
seg at de ville ha penger, det var noe vi skjønte tidelig men vi valgte å ikke betale dem da begynte å spørre etter penger påvei ned. Men det var hvertfall utrolig spennende å gå blandt apene, det skulle vist være mer enn 2500 aper i Monkey temple, men vi så ikke så en god del av dem, men ikke i store flokk formasjoner, men vi fikk gått blandt dem og foret dem mat ut fra hånden og tatt noen flotte nærbilder av apene. Disse apene kan være veldig aggressive og
sa fra ved noen anledninger at grensen var nådd, og da merket en et stemmingsskifte som gikk veldig fort og da var det bare å trekke seg sakte unna.

Etter vi kom på toppen av Monkey temple så ligger det et lite tempel som heter Sun temple lengre oppe på haugen, når en først var der kunne en ikke gå glipp av av dette besøket også.
P2071825.jpg
Der oppe ble fikk vi alle en lys oransje flekk i pannen for god lykke, og et lite stykke tråd som var gult, rødt og svart rundt høyre håndledd som også var for lykke. Så måtte vi selvsagt ofre litt for solguden, les penger i potten.
Etter dette var det en fantastisk utsikt over byen i fra Sun Temple.. En kunne se hele Jaipur i fra toppen og det er vist veldig populært å ta bilder derfra når solen går ned. Men vi var sultene og hadde en date med en Hindi film på kino.

Etter et bedre måltid på en god vegetar resturant i MI Street i Jaipur så var det for å finne klær til Sean,
han har levd uten bagasje siden Lørdag morgen, etter en rask shopping runde der han svir av 1000 rupi på noen sokker, undertøy og en t-skjorte så drar vi til kinoen.

kl 18 møter vi Karan, guiden vår som har ordnet billetter til oss, uten for Raj Mandir der vi får billetter og Sean får gode nyheter om at bagen hans var funnet og at han skulle få den en av de neste dagene. Raj Mandir var en helt fantastisk kinosal,
den har ordentlig Indisk preg og det var sikkerhetsvakter over alt når en skulle inn. Det var en kvinnelig sikkerhets vakt som sto og viftet med en metalldetektor, men den pep i hytt og pine men ingen ble stoppet.
Når en kom igjennom billett inngangen og sikkerhetskontrollen, så kom en inn i en kjempe stor og fin sal..
Her kunne en kjøpe noe snaks og så gikk vi for å finne plassene våre, salen var kjempe stor og det var folk med lommelykter og vakter overalt som lyste rundt for å vise oss plassene våre. Til slutt kom vi oss på plass for å nyte 3 timer med Hindi film.. errhmm.. Karan kunne du ikke sagt det??? Men filmen var grei den.. skjønte ikke en dritt av historien da det ikke var noe tekst, eneste teksten som sto på skjermen var i pausen, midtveis i filmen og når hun en flotte danseren i filmen tente på røyken til noen, det skjedde to ganger, da sto det "Smoking is hazardus for you". Men det var en flott film opplevelse med masse action, drama, dans, musikk og sang for 9 kr.

Etter en tur i en pimpa tuk-tuk, det var diskolys og stereo i denne tuk-tuken, dette ble det en rolig kveld på hotellet, der eg endelig fikk litt tid til å skrive.

Posted by spydx 20:09 Archived in India Tagged jaipur

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Nydelige bilder! Kjempe fin den med apene på! Ååå!!! Heldiggriser!! Og her hjemme er vi syk og har morsdagrush!

by Hilde

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login