A Travellerspoint blog

Africa, Camping i villmarken!!

Vi har glemt av bloggen litt og siden meg og Iselin reise hver vår vei i Thailand har vi bestemt å ikke å blogge om Thailand. Vi møttes igjen i Kuala Lumpur for så å ta flyet til Johannesburg, hvor vi skulle på Safari i 16 dager.

sunny 28 °C
View Iselin & Kenneths Discovering the world on spydx's travel map.

Etter over et døgn med reise fra KL til Jo´Burg så kommer vi fram til Drifters Lodgen i Jo´Burg. Det er et hotel, med alle fasiliteter og vi tilbringer dagen i hagen og rundt bassenget før vi møter resten av gruppen vi skal reise med til middag og orientering.

Til middagen møter vi 5 tyskere, en sveitser og et kjærestepar i Norge.
I gruppen så hadde vi da, kjæreste paret Timo og Doro som var tyskere og hadde reist en del i Afrika før, de var også kjempe flnike på dyr og viste ganske masse om dem.
Så hadde vi Kathrina og Julia som var to reisene venniner som hadde blitt kjent i Thailand to 10 årsiden og alltid reist over alt i lag siden, kjempe kule begge to.
Så hadde vi Anna, som var en tysker som hadde flyttet i fra Tyskland til Sveits.
Hun var kjempe grei og hjalp til med alt, litt stille av seg av og til.
Så hadde vi Reier, Sveitser som elsket å ta bilder og var en ordentlig livelig kar,
han hadde fått spandert turen av kona i gave.
Så har vi Sondre og Ingvild som kom fra Norge, de var også på Verdensreise og kom nett fra Australia.

Dagen etterpå var det tidelig opp, vi fikk servert frokost kl 6 og før det måtte vi ha levert inn romnøkklene og alt måtte være pakket i bilen før vi får gå til frokost.
Frokosten tar en liten halvtime. før vi setter oss i bilen og begynner på den lange turen til Nata Lodge i Botwana.
Det er omrent 1000km fra Jo´burg til Nata, men heldigvis er det veldig lett å kjøre her.
Veiene er flate, lange og nesten uten trafikk. Vi bruker nesten 6 timer på å kommer oss til den Botswanske grensen. PÅ veien hadde vi et stopp der vi fikk kjøpt noe å snacks
og gått en liten tur på do. På grensen var det stempling i passet og bestilling av takeaway på en liten resturant i Botswana. Landskapet i Nord i Sør-Afrika og i Botswana er veldig flatt, det er milevis med veier som det ikke finnes svinger på, og trærene er lave.
Vi har litt høyt gress nå siden det har regnet en del i den siste mnden før vi kom.

Vi kom fram i Nata rundt kl 20 på kvelden og da var det alt mørkt og her møtte vi guiden vår for turen, Wilma.. Eller Wulma som alle Afrikanerene kalte henne. Brukte faktisk 5 dager på å finne ut om hun het Wilma eller Wulma.. Wilma viste oss til teltene vi skulle
få sove i denne natten og så tok hun oss med til den lokale resturangen der vi fikk
spist oss et godt måltid før vi la oss.

Morgenen etterpå var den eneste dagen vi fikk lov å sove lenge, vi fikk sove til 6:30..
Da var det frokost servert fra tilhengeren til lastebilen vi kjørte med, og etter det var
det pakking av campen før vi dro til Makgadikgadi saltslettene for å se på dyrelivet.
Siden det hadde regnet så var det forsatt vann på saltslettene og vi fikk se Flamingo og en av de stygge 5 som var og tok seg en dukkert. Etter dette tok vi oss en liten tur tilbake til campen og hadde lunsj og så hentet vi tilhengeren til 4x4 lastebilen vår så kjørte vi mot Maun.
P4014062.jpgP4014090.jpgP4014096.jpgP4014101.jpgP4014128.jpg
Etter noen timer på veien så tok vi av og kjørte noen timer ut i villmarken til vil kom til Makgadikgadi saltsletten igjen.. og da stedet også kjent som One Tree Island..
Der skulle vi campe ute under åpen himmel. Vi var langt nok vekke fra villdyr og det var ikke noen overhengende fare for at kuene og hestene som gikk i området skulle få panikk og
begynne å angripe oss. Vi ankom rett før solnedgang og fikk nytt solnedgangen og etterpå koste vi oss med en kjempe god middag laget av Amanda (Wilma´s tvillingsøster).
Etter middagen ble det litt prat rundt leirbålet, der noen testet Duglas (toalettet) før de gikk å la seg.
P4014138.jpgP4014180.jpgP4014211.jpgP4014215.jpgP4014260.jpgP4014269.jpgP4014174.jpgP4014274.jpgP4014303.jpgP4014318.jpgP4024354.jpg

Duglas er en veldig enkel dass løsning, døren er en spade med toalettpapir og fyrstikker i, bak nærmeste busk så står det en stol med hull i, og under denne er det gravd 1m ned i jorden.. når du er ferdig så brenner du dasspapiret og kaster litt jord på skiten.

Etter en litt kjølig natt under stjernene så sto vi opp i 5:30 tiden for å få i oss litt
mat samtidig som solen sto opp.. Å se soloppgangen og nedgangen fra dette stedet er helt utrolig.. du er midt i villmarken, det er ikke en sjel i nærheten.. horisonten er bare milevis.. det er veldig vanskelig å forklare men det er bare så utrolig vakkert.

Etter frokost og soloppgang går turen til Maun, turen er lang og vi møter masse esel og kuer som går i veien før vi kommer oss fram. Veiene er relativt øde her og dyr går og beiter og spiser mat rett ved siden av veien og helst midt i bilveien.

I Botswana bor det bare 2 milioner mennesker og det har dobbelt så stort areal som Norges.
Og 70% av det er en del av Kalahari ørkenen og fattigdommen er veldig godt synelig i gjennom hele Botswana, men folkene er helt fantastiske.

Etter den lange bilturen til Maun fikk vi litt tid til å sette opp teltene våre
før vi dro til Maun for å handle inn snaks og mat for 4 dager,
der vi skal være i Okavango Deltaet. Her fikk vi se en liten landsby..
Litt større enn Frekhaug men mindre enn Knarvik, der det sitter fattige mennesker uten for alle butikkene og tigger etter mat og det er stålskur over alt der en kan få
"Best Haircut" og kjøpt chips og softdrinks. Ellers er det bare masse forfalte bygninger.

Etter en kjempe middag på Maun Campen, der vi spiste middag med en elv vi ikke kunne bade i siden det var krokodiller og flodhester i den og vi pleier å bli middag for dem dersom vi bader i den. Igjen en ny fantastisk solnedgang i Afrika.P4024448.jpg

Dagen etter en god natt i telt så var det opp tidelig for å komme seg på et fly til fra Maun til Okavango. Det tar et par timer, flyturen skjer 100 - 150m over bakken der vi får se elefanter, sjirafer, flodhester og store flokker med sebraer og impalaer. Det var masse turbulense på flyturen så Iselin blir litt dårlig når hun tar så mye bilder.
Hun velger å sove resten av flyturen. Etter dette blir vi satt i en sto Jeep som vi kjører en liten time sørover i, før vi blir satt av ved en elvekant der vi blir satt to og to i vær vår Mekoro. Mekoro er en båt som er hakket ut av et av de største trærene de har her i Afrika. Det minner om en stor kano som en styrer ved hjelp av en 3m lang stokk som en skubber den framover med og en står helt bakers i mekoroen. Dette er ikke så veldig vanskelig, men har du litt balanse, så er dette bare gøy. Oc som styrer båten vår kjører oss gjennom sivene i Okavango Deltaet og viser oss flodhestspor, fuglelivet og forteller veldig mye om naturen her. Etter 2 timer i Mekoroen gjennom siv elvestryk og åpne vann flater så kommer vi fram til der campen vår skal være. Det er en liten trekledd øy, der det står noen telt til oss. Oc, Tobias og resten av guidene våre har satt opp og ordnet for oss.
P4034495.jpgP4034503.jpgP4034509.jpgP4014176.jpgP4034512.jpgP4034520.jpg

Etter litt avslapping og mat i campen, så tar oc oss med på en liten tur rundt campen..
vi har nemmelig ikke lov å gå noen steder.. vi må holde oss innen for et lite område,
og Oc tar oss med å viser oss litt av området. Etter å ha gått 10m utenfor campen vår så kommer det en Elefant tråkkende mot oss.. en ELEFANT.. Vi må springe å gjemme oss,
da Elefanter faktisk er ganske aggresive dersom de blir skremt. Det viser seg at
vi bor midt i et område med favoritt frukten til elefanten. Amerulo.
Men det var en stor opplevelse å ha et så stort dyr rett foran seg.
P4034563.jpg
Etter at vi har fått roet oss litt etter den store opplevelesn så blir vi med på solnegangstur med Mekoroene igjen
der vi går på jakt etter flodhester. Etter litt leiting finner vi flodhestene og de er litt sjenerte av seg og vil ikke helt komme fram.. Etter at solen begynner å gå ned så våkner de mer og mer til, for om natten går de rundt å beiter på land og i vann.. de bruker som regel dagen på å sove. Vi holder oss på trygg avstand da disse dyrene er store og ganske aggresive.. Etter en fantastisk solnedgang med flodhester og minnene om elefanten
bar det rett i posen for å sove og stå opp tidelig dagen etterpå.
P4034633.jpgP4034717.jpgP4034737.jpg
Denne dagen skal vi på Game walk, det vil si at vi pakker med oss drikke og noe snaks
for å gå et par timer i den steikende heten for å finne dyr. Vi endte opp med å få se flere dyr denne dagen, Elefanter, Pumba (Vortesvin), Impala, Bavianer og masse små insekt og små grønne frosker. Etter denne turen så gikk vi tilbake til leiren der vi fikk spist lunsj og slappet av litt før vi gikk for et ettermiddags bad i flodhestdammen.
Det var forfriskende og godt å bade i det lunkene vannet. Vi får prøve Mekoroene og vi har det ganske arti.
P4044747.jpgP4044786.jpgP4044821.jpgP4044830.jpgP4044871.jpgP4054873.jpgP4054928.jpgP4054937.jpgP4054944.jpgP4054974.jpgP4054984.jpgP4065040.jpg
Når vi kommer tilbake velger Julie og ta seg en dusj i den provesoriske dusjen vi har
og etter en liten stund så kommer det traskende en Elefant inn i dusjen
når hun dusjer.. etter å ha summet seg, tørket og kledd på seg så kommer hun gående rolig og peker på dusjen og viser oss at en Elefant holder på å invadere den.

Etter nærmøtet med elefanten i leiren vår så drar ut på en ny Game Walk med solnedgang..
Denne gangen får vi ikke se så veldig mye, vi treffer på en Elefant igjen og finner også et skjellet av en elefant. Ellers nyter vi solnedgangne midt i det store åpne.

Når vi kommer tilbake til leiren så ordner vi et bål og lager middag.. til middagen
har vi lokal dans og lokal sang av guidene våre som er her. Det er underholdene og
fantastisk å se på.

Dagen etterpå så er det en liten tur på gamewalk før vi setter oss i Mekoroene og drar mot sivilasasjonen igjen. Det tar et par timer i mekoro og så 2 timer i bil på dårlige veier
og så en liten flytur på 45 minutter så er vi på plass i Maun igjen.P4065058.jpgP4065062.jpgP4065071.jpgP4065087.jpgP4065093.jpg
P4065111.jpg
Her får vi servert Braai som er tradisjonelt Botswansk mat. Det smaker fantastisk
og vi blir introdusert til Springbok, TNT og BBB i baren etterpå.

Posted by spydx 10:19 Archived in Botswana Tagged sunsets_and_sunrises people animals birds boats safari truck botswana mekoro

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Kenneth / Iselin
So cool, so wonderfull. Well done. Brings my memories into mind. :-) Going to prepare my site.

by Rainer

Kjempeflott at du blogger igjen, Kenneth :-) Nyydelige bilder! Ha en flott tur videre :-))) Go klem til dere begge :-))

by Kari Ann Granbakk

Thanks Reiner and Kari-Ann for the compliments..
Be sure to remember to send us the link to your site.. We will post it here :)

by spydx

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login